شیردوشی صحیح ارتباط مستقیمی با میزان شیردهی مناسب گاو دارد. هرچقدر که استرس وارد شده به دام در زمان شیردوشی افزایش پیدا کند میزان شیردوشیده شده نیز کاهش پیدا میکند.

به منظور شیردوشی از گاو از چندین روش می توان استفاده کرد :

شیردوشی با دست ، شیردوشی دستی گاو ، شیردوش برقی

شیردوشیدن با دست یکسری مزایای و مقادیر بسیار زیادی معایب دارد . در این روش از شیردوشی امکان ایجاد الودگی در پستان گاو و همینطور ایجاد عفونت در ان وجود دارد .

این مورد به دلیل امکان الودگی دستان فرد و همینطور نامناسب و نامتناسب بودن میزان فشار در شیردوشی با دست ممکن است ایجاد شود.

شیردوشی با دست مشکل دیگری که دارد نیاز به نیروی انسانی بخصوص در دام با تعداد بالا زیاد است. اگر تعداد دام بالا باشد هزینه ی نهایی افزایش بسیاری خواهد داشت. از سویی دیگر مدت زمان شیردوشی نیز در این روش افزایش یافته و امکان ایجاد استرس در دام افزایش می یابد.

دو نوع دستگاه شیردوشی برای گاو وجود دارد. مورد اول دستگاه شیردوش دستی گاو است . در شیردوش دستی، شیردوشی به صورت یک اهرم و ابزارهای متصل به پستان دام صورت می گیرد. در این روش کاربر نیاز است که اهرم را به صورت متناوب تکان داده تا عمل شیردوشی انجام گیرد .

در دستگاه شیردوش دستی، شیردوشی به صورت نبضی صورت گرفته و مکشی نمی باشد از این رو مشکلی برای دام بوجود نخواهد امد.